Bazsalikomos csirkeragu leves
Ez a csirkeragu leves enyhén fűszeres, de a bazsalikom egyedi íze miatt mediterrán hangulatot kelt majd.
Hozzávalók
- 1 ek. olívaolaj
- 8 db csirkecomb
- 1 ek. liszt
- 2 db pirospaprika
- 12 db újkrumpli
- 150 ml fehérbor
- 200 ml csirke alaplé
- 20 g bazsalikom
- pirítós a tálaláshoz
Elkészítés
Melegítsük meg az olívaolajat egy nagy edényben, majd forgassuk meg fűszerezett lisztben a csirkecombokat és tegyük bele. Addig süssük, míg aranybarna nem lesz az egyik, majd a másik oldala. Miután hozzáadtuk a paprikát és a megpucolt, kockákra vágott krumplit, süssük 3 percig. Ezután öntsünk fel a fehérborral és a csirke alaplével, majd sózzuk-borsozzuk. Fedjük le az edényt és a csirke megpuhulásáig, vagyis nagyjából 20-25 percig főzzük. Végül dobáljuk bele a bazsalikomleveleket és még 5 percig hagyjuk a tűzön. Tálalásnál pirítsunk hozzá kenyérszeleteket.
Kóstold meg a grillezett csirkés ratatouille-t!
Fotók: bbcgoodfood.com, storyofakitchen.com