Barackos-túrós kifli - Aminek senki nem tud ellenállni

Mivel a piacokon még mindig lehet kapni friss barackot, érdemes minél többet beszerezni és felhasználni belőlük. Például egy isteni süteményhez! Nézzük a barackos-túrós kifli receptjét!
Hozzávalók
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál méz
- 3 dkg élesztő
- 12,5 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- 1 teáskanál só
A töltelékhez
- 25 dkg túró
- 30 dkg barack
- 1 csomag vaníliacukor
- 3 dkg porcukor
A tetejére
- 1 tojás a kiflik megkenéséhez
- durvára vágott dió
Elkészítés
Először a langyos tejben a mézet, az élesztőt és egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk, majd hagyjuk felfutni. A maradék lisztet átszitáljuk, sózzuk, elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű margarint, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgáját, majd összegyúrjuk.
Tegyük félre a tésztát valamilyen meleg helyre, és hagyjuk megkelni. Míg kel, készítsük el a tölteléket: a túrót keverjük el a porcukorral és a vaníliacukorral, majd adjuk hozzá a kockára vágott barackot.
Ha a tészta megkelt, osszuk négy részre, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságú köröket nyújtsunk belőlük. Minden kört vágjunk 8 nagyobb cikkre, és a cikkek szélesebb részére tegyük a tölteléket, tekerjük fel őket, és hajtsuk kifli alakúra. Kenjük meg a kifliket tojással, majd előmelegített sütőben süssük ropogósra. Ha kész, jöhet a díszítés!
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!