Barackos-rozmaringos csirkemell
Általában a húsokkal tökéletesen harmonizálnak a gyümölcsök. Most sincs kivétel, hiszen a barackos csirkemell évek óta közkedvelt húsétel. Ezúttal viszont kicsit másképp mutatjuk be a szokásosnál.
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemellfilé
- 2 fej vöröshagyma
- 3 db őszibarack
- 1 ág rozmaring
- olaj
- 1 db narancs leve
- 1 dl húsleves (kockából)
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- só
- bors
Elkészítés
A húst mossuk meg, majd vágjuk érmékre, és ízesítsük sóval, borssal. A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk cikkekre. Utána a barackokat vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk gerezdekre. Ezután a barackgerezdeket egy serpenyőben enyhén pirítsuk meg. Egy másik serpenyőben pedig forrósítsunk fel némi olajat, és tegyük bele a húsokat és a rozmaringot pirulni. Később adjuk hozzá a hagymát, és hagyjuk még 5 percig pirulni. Ha minden megpirult, öntsük hozzá a narancslevet és a levest is, ízesítsük sóval, borssal, majd forraljuk fel. Forralás után vegyük ki a húsokat, a rozmaringot dobjuk ki, és a visszamaradt lébe szórjuk bele a keményítőt, dobáljuk bele a barackokat, végül forraljuk össze. A húsra öntve tálaljuk rizskörettel.
Ha maradt még egy kis barackunk, készítsünk belőle jammet!
Fotó: tishboyle.blogspot.com