Baklava - Török finomság

A baklava mára már nem csak a különleges éttermek étlapjain lelhető fel, szinte bárhol kérhetjük ezt az édességet. Elkészítése nem a legegyszerűbbnek mondható, de az eredményért megéri.
Hozzávalók
- 30 db réteslap
- 15 dkg vaj
- 40 dkg dió
- 10 dkg cukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 30 dkg méz
- 1 citrom
Elkészítés
20 dkg mézet felmelegítünk, majd beletesszük a cukrot és a diót, majd egy tepsit kikenünk vajjal. Ráterítünk két réteslapot megkenjük olvasztott margarinnal, ezután ismét két réteslap következik margarinnal megkenve, s ezt ismételjük 10 lapig. Ezt megkenjük a töltelék felével, majd kettesével váltogatva ismét 10 réteslap következik, rákenjük a töltelék másik felét, végül betakarjuk a maradék 10 réteslappal, kettesével váltogatva, margarinnal kenegetve. 180 fokos, előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Közben a citromléhez hozzáadunk 3 dl vizet és a maradék mézet. Ezt felforraljuk és a kész süteményt meglocsoljuk vele.