Az íz, amire még gyerekkorodból emlékszel: Ilyen az igazi májgaluska!

Hús- és zöldséglevesbe is szaggathatod.
Májgaluska
Hozzávalók:
- 15 dkg sertésmáj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 petrezselyemlevél
- 4 dkg zsír
- 1 zsemle
- 2 csipet őrölt bors
- 1 csipet majoránna
- 1 tojás
- 1 ek zsemlemorzsa
- 2 dkg liszt
- só
Képünk illusztráció
Elkészítése:
A finomra aprított hagymát és petrezselyemzöldet megpirítjuk a zsírban, majd hozzáadjuk a megtisztított, ledarált májat, a vízben áztatott és alaposan kinyomkodott zsemlét, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Hozzáütjük a tojást, beleszórjuk a zsemlemorzsát és a lisztet, a végén pedig jól összedolgozzuk az egészet és kis galuskákat szaggatunk belőle a levesbe vagy sós vízbe. Zöldség- és húslevesbe is kitűnő.
Még két isteni levesbetétért lapozz a következő oldalra!
Fotó és leadfotó: 123rf.com
Oldalak
