Az eredeti máglyarakás - Mennyei desszert
A máglyarakással nem foghatunk mellé: egyszerű elkészíteni és garantáltan mindenkinek ízleni fog. Cikkünkben máris megmutatjuk az eredeti receptet, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
- 8-10 db (nem friss) kifli
- 50 dkg alma
- 15 dkg baracklekvár
- 5 dkg vaj
- 4 db tojás
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A kissé száraz kifliket karikázzuk fel, majd áztassuk be a tojássárgájával és a vaníliás cukorral elkevert tejbe. Az egészet tegyük egy vajjal kikent tepsi aljára, erre pedig rendezgessük el a megmosott és felszeletelt almákat. Sütőben süssük addig, míg meg nem puhulnak a gyümölcsök. Ekkor vegyük ki a sütőből, és ha kihűlt, kenjük meg a tetejét a cukorral és a tojásfehérjéből felvert habbal elkevert lekvárral. Pár percre tegyük vissza a sütőbe és máris tálalhatjuk.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!