Avokádós csirkesaláta az USA-ból
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ha fogyókúrázol vagy csupán egy könnyed fogásra vágysz, akkor készítsd el ezt a salátát, mely különleges ízélményt tartogat.
Hozzávalók (4 személyre)
4 csirkemellhez: 1 ek fahéj, 1 ek őrölt koriander, 1 ek cukor, 1 ek őrölt paprika, 1 ½ kk só, ½ kk bors.
Dressinghez: 4 ek olívaolaj, 4 ek almaecet, 2 ek méz, csipet só és bors.
Az összeállításhoz: 1 fej saláta (jobb különféle salátanövények keveréke), 10 dkg kék- illetve márványsajt, 5 dkg dió (kesu vagy földimogyoró is lehet), 2 nagy paradicsom, 1 nagy avokádó.
Elkészítés:
A csirkefűszereket keverjük össze, az olajjal kent csirkemelleket szórjuk meg minden oldalon a keverékkel. A csirkét szabad tűzön vagy roston süssük, esetleg serpenyőben olajon. Kis edényben állítsuk össze a dresszinget, majd a zöldsalátát tépjük apróra, a sajtot morzsoljuk, a diót daráljauk durvára, a paradicsomot és az avokádót kockázzuk fel. Ezután egy nagyobb tálban keverjük össze a zöldsalátát a dressinggel, majd tegyünk rá arányosan a sajtból, paradicsomból és körtéből, szórjuk meg dióval. Végül pedig vékonyra szeletelt csirkét tegyünk rá.