Avokádós carbonara spagetti: Ha az új évben elbúcsúznál a nehéz ételektől
Könnyű, mégis laktató fogás.
Avokádós carbonara spagetti
Hozzávalók (2 főre):
- 1 avokádó
- 1 tojássárgája
- 120 ml tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ citrom
- 55 g parmezán sajt
- 3 csík szalonna
- 230 g spagetti
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
Az avokádót, a tojássárgáját, a fokhagymát és a citromlevet összeturmixoljuk, majd hozzáadagoljuk a tejszínt is. A simára kevert mártást félretesszük. A felcsíkozott szalonnát egy nagy serpenyőben megfonnyasztjuk. A lobogó, sós vízben kifőzött, lecsöpögtetett tésztára csorgatjuk az olívaolajat, összekeverjük, majd rákanalazzuk az avokádós mártást, megszórjuk a reszelt parmezánnal és beledobjuk a sült szalonnát is. Sózzuk, borsozzuk, az egészet alaposan összekeverjük, és már tálalhatjuk is.
Nézd csak, mennyire egyszerű!