Aszalt szilvás leves - Recept
Ha valami igazán különleges fogásra vágysz, akkor készítsd el az alábbi receptet. Nem fogsz csalódni!
Hozzávalók
- 20 dkg aszalt szilva
- 3 ek cukor
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1,5 dl vörösbor
- 4 szegfűszeg
- őrölt fahéj
Elkészítés
Mossuk meg a szilvát, daraboljuk fel, majd egy kevés sóval, cukorral és szegfűszeggel tegyük fel főni. Amikor megpuhult a gyümölcs, egy botmixer segítségével pürésítsük. Ezután keverjük el a tejfölt a tejszínnel, adjunk hozzá egy kevés forró levest, jól keverjük el, és folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a leveshez. Annyi vízzel egészítsük ki, hogy megfelelő sűrűségű legyen. A végén öntsük hozzá a vörösbort, és szórjuk meg egy kevés fahéjjal.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!