Aszalt szilvás lenszelet - Jobb, mint a müzli!

Rágcsálnál valamit délután, de tudod, hogy a legtöbb nasi hizlal? Akkor próbáld ki a következő diétás aszalt szilvás lenszeletet, ami a PaleoVital blog szerkesztője osztott meg velünk!
Hozzávalók:
- 0,5 kg lenmagpehely
- 25 dkg aszalt szilva
- 2 dl víz
- 1 ek. méz (eritrit azoknak akik nem használnak mézet! – ízlés szerint)
- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
2 dl víz hozzáadásával turmixoljuk össze az aszalt szilvát. A lenmagpelyhet öntsük mély tálba, keverjük el a turmixolt szilvával, a mézzel és a fűszerekkel. Egy tepsit béleljünk ki zsírpapírral, majd egyengessük bele a tésztát úgy, hogy kb. 0,5-1 cm vastagságú legyen a sütemény. Berakhatjuk az édességet a legkisebb fokozaton bekapcsolt sütőbe szárítani, vagy hagyjuk állni és száradni – legalább egy napig – szellős meleg helyiségben. Tetszőleges formára szeletelhetjük a sütit.
Olvasd el ezt is
Ropogós diós-szezámos tallér - Cukormentes süti házilag
Leadfotó: eatingwithsole.wordpress.com
Oldalak
