Aranygaluska recept - Bearanyozza a napod
Egy igazi fejedelmi ebéd után nem maradhat el a desszert. Készítsünk aranygaluskát, hogy mindenki egy mosollyal álljon fel az asztaltól.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 2,5 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1,3 dl tej
- 3 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg kristálycukor
- olvasztott vaj
Elkészítés
A tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát gyúrunk. Ezután kb. 30-40 percet kelesztjük. Közben egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. Ezután keverjük össze a darált diót és a kristálycukrot. Ha a tésztánk megkelt, nyújtsuk ki 1 centi vastagságúra, és egy kisebb pogácsa szaggatóval szaggassuk ki. A kiszaggatott tésztákat mártsuk bele az olvasztott margarinba és forgassuk meg jól a cukros dióban. Ezután tegyük a tésztadarabokat szorosan a tortaformába, és szórjuk a tetejére a maradék cukros diót. Így kelesszük még újabb 30 percig, majd 170 fokon kb. 25-30 perc alatt süssük készre.
Ezt is ajánljuk: Madártej - Katt ide!