Sajttorta recept - Egyszerű és finom
A mai napra ezt az egyszerű, de annál finomabb desszertet választottuk. Készítsük el, és nyűgözzünk le vele mindenkit!
Hozzávalók
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg olvasztott, langyos vaj
- 65 dkg natúr tejszínes krémsajt
- 20 dkg porcukor
- 1,5 ek liszt
- 2 kk vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tejföl
- 3 tojás
Elkészítés
Keverjük össze a kekszet a vajjal, nyomkodjuk bele minél egyenletesebben egy kapcsos tortaformába, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süssük 10 percig, amíg meg nem barnul. Nem szükséges, hogy teljesen átsüljön. A sajtkrémet keverjük ki a cukorral, a liszttel, a vanília aromával, a tejföllel és a citromhéjjal, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Az egyveleget öntsük a kekszes alapra, majd tegyük be a sütőbe és süssük tovább 50 percig. Akkor se süssük tovább, ha a tészta még lágynak látszik. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe. Tálaláskor kínálhatunk hozzá gyümölcsszeleteket, öntetet vagy tejszínhabot is.
Ezt is ajánljuk: Sacher torta - Katt ide!