Roppanós, piros cukormázas alma - Amerika kedvenc halloweeni édessége

Tipikus amerikai édesség a cukormázba mártott alma, aminek nem lehet ellenállni. Kívül roppanós édes kéreg, belül pedig friss, lédús, savanyú alma. Ráadásul elkészíteni sem ördöngösség!

Hozzávalók

  • 6 db savanyú alma
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 0.7 dl méz
  • 1 kávéskanál ételfesték (piros)
  • 6 hurkapálca

Elkészítés

Az almát alaposan mossuk meg, és szedjük le a csumáját. Ahonnan kivettük a csumát, nyomjuk bele mélyen a hurkapálcát az almába. Egy lábosban forraljuk össze a vizet, cukrot és mézet, ameddig egy sűrű, kanál hátára tapadó masszát nem kapunk, ami még folyik. A legjobb teszt rá, ha egy pohár vízbe belecseppentjük a mázat és megkeményedve az aljára süllyed, akkor készen vagyunk. Ezt az állapotot egy nagyjából 20 perces lassú tűzön való főzés után érhetjük el. Tegyük félre nagyjából 5 percre hűlni, majd forgassuk bele a mázba az almákat. Szilikonos sütőpapíron hűtsük ki.

Fotó: royalcravings.com

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Fashion&Beauty
A hűvös idő megjelenésével párhuzamosan előkerül a ruhás szekrényből a kardigán, ami még mindig nagyon menő ruhadarab, bár sokan nagymamásnak tartják a viselését. Pedig nincsen igazuk, hiszen minden...
Fashion&Beauty
Mind szeretjük a szép, frissen mosott haj érzését, azonban a hajszárítást időnként szívesen kihagynánk. De vajon mivel ártunk többet a hajunknak: ha megszárítjuk magas hőfokon vagy ha engedjük, hogy...
Lifestyle
Váratlan pénzügyi és magánéleti helyzeteket kell megoldania ma a Baknak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Az egykori hollywoodi sztár Rick Moranis olyan ikonikus filmekben szerepelt, amiket a mai napig emlegetünk és előszeretettel megnézünk. Ám a színész ma már csak árnyéka egykori önmagának.
Lifestyle
Lifestyle
A karácsonyi ajándékok cseréje vagy visszaküldése sokszor nem olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk.