Amerikai csokis-mogyorós keksz - Recept
Nincs annál ínycsiklandozóbb, mint amikor egyszerre érzed a csokoládé édességét és a mogyoró roppanósságát. Ha azonban belekóstolsz ebbe az isteni amerikai csokis-mogyorós kekszbe, mindkét finomságot kedvedre élvezheted.
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 10 dkg apróra vágott mogyoró
- 10 dkg apróra vágott étcsoki
Elkészítés
Első lépésként robotgép segítségével keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojást, majd adjuk hozzá a mogyoró- és csokidarabokat. Ezután jöhet a formázás: két, langyos vízbe mártott kiskanál segítségével diónyi halmokat veszünk a tésztából, és egymástól 4-4 cm távolságra a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Fontos, hogy hagyjunk elég helyet nekik, mert sütés közben szétterülnek és összefolyhatnak. Előmelegített sütőben 200 fokon, 10-12 perc alatt süssük meg.
Ha te is szereted az amerikai kekszet, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg a cikket másokkal is!