American Pie - Az eredeti amerikai pite
Ha szó esik az amerikai pitéről, akkor az Amerikai pite filmre gondolunk, amikor négy barát elhatározza, hogy nem hagyják parlagon heverni szüzességüket és tesznek az ügy érdekében. Most azonban a pite ehető változatáról van szó, amely nem kisebb kalandon ment keresztül a filmben.
Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 1 evőkanál cukor
- 6 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
- 1kg alma
- 12 dkg cukor
- 5 dkg barna cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet fahéj
Elkészítés
A tésztához keverjük össze a cukrot, a puha margarint, a lisztet és a sót. Annyi jéghideg vizet tegyünk hozzá, hogy összeálljon a tészta, majd tegyük hűtőbe. Ezután kimagozzuk, meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk az almákat és leöntjük citromlével. A cukrokat, a fahéjat, a szerecsendiót és a lisztet összekeverjük és hozzáadjuk az almát. A tortaformát kikenjük margarinnal, a tésztát pedig elfelezzük. Az alsót a tepsibe rakjuk kinyújtva és ráterítjük az almát, majd ami a tetejére kerül azt is kinyújtjuk, de előtte másfél centis csíkokat vágunk belőle. Rácsosan borítjuk rá az almára, a végeit nyomkodjuk hozzá a szélén lévő tésztához. 200 fokon megsütjük 60-80 percig, amíg a tészta szép barna nem lesz.
Jó étvágyat! Ha szereted az amerikai pitét, kóstold meg a tojásos-baconos változatát is!