Almás fahéjas muffin - Édes pillanatok
Az alma az egyik legáltalánosabb gyümölcs, ennek ellenére rendkívül finom ételeket, ebben az esetben süteményt lehet belőle készíteni.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- ½ tk fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 2 közepes nagyságú alma
- 1,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 0,6 dl olaj
A mázhoz:
- 1 ek. vaj
- 5 dkg cukor
- ½ tk fahéj
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az almákat megpucoljuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A száraz hozzávalókat (cukor, liszt, rétesliszt, sütőpor, szódapor, só, fahéj, alma) egy tálban összeforgatjuk. Elkeverjük a tojást, a tejföllel és az olajjal, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Csak rövid ideig kell keverni!
A formába muffin papírt teszünk vagy kikenjük vajjal. A mélyedéseket 2/3-ig töltjük a masszával. A már előmelegített sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük. A mázhoz a vajat megolvasztjuk, feloldjuk benne a cukrot, hozzákeverjük a fahéjat és forrón a muffinokra öntjük.
Langyosan, egy gombóc vanília fagyival is fogyasztható!
Forrás: MuffinMágus