Almás-erdei gyümölcsös crumble - Remek süti
A morzsa sütik kivétel nélkül remek desszertként szolgálnak, ráadásul nagyon könnyen elkészíthetők. A hozzávalók tekintetében sem lehet okunk a panaszra, hiszen nagyon egyszerű összetevőkre van csak szükségünk.
Hozzávalók
A morzsás részhez:
- 200 g liszt
- 80 g vaj
- 50 g kristálycukor
- 16 g zabpehely
A gyümölcsös részhez:
- 3 db alma
- 250 g vegyes gyümölcs
- 1 kk fahéj
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- 20 g kristálycukor
Elkészítés
A puha vajat a lisztel együtt vegyítsük el. Tegyük bele a cukrot és a zabpelyhet is. A meghámozott almákat kockázzuk fel kb. 1 centis darabokra. Tegyük egy tálba a többi gyümölccsel együtt. Mehet rá a cukor, a fahét és a szegfűszeg is, majd annyi víz, hogy éppen ellepje. Kb. 10 percig főzzük, ami a gyümölcsök puhák nem lesznek. Egy tálat vajazzunk és lisztezzünk ki, majd nagyjából a feléig töltsük fel a gyümölcsös keverékkel. Szórjunk rá a morzsából is kb. 1 centi vastagon. 20 percig süssük előmelegített sütőben, 180 fokon. Ha a teteje megpirult, kivehetjük. Porcukorral, kevés tejszínhabbal tálaljuk.