Almás-diós saláta csirkemell kockákkal
Gyors és egyszerű étel, amit bátran fogyaszthatunk este is, bár akkor inkább mártás nélkül ajánlott. Salátához képest kiadós, és a húst kedvelőknek is biztosan ízlik.
Hozzávalók
- egy kevés majonéz (ízlés szerint adagoljuk)
- 1/2 dl almalé
- 1 dl tejföl
- só
- bors
- 30 dkg csirkemellfilé
- 1 cs. madársaláta
- 1 alma
- 10 dkg dióbél
- 2 szál újhagyma
- 1 szál zeller
Elkészítés
A mártáshoz a majonézt, az almalevet és a tejfölt összekeverjük, majd fűszerezzük. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, majd vegetás lében megfőzzük. A madársalátát átöblítjük vízzel. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, negyedeljük és héjával együtt cikkekre vágjuk. Az újhagymákat megmossuk, megtisztítjuk és karikákra szeleteljük. A zellerszárral ugyanezt tesszük, csak azt nem karikázzuk a végén, hanem darabokra szedjük. Mindent összekeverünk, leöntjük a mártással és a egy tálba szedjük. A tetejét dióval megszórjuk.