Almás-csirkemelles rizssaláta
Ha salátát készítünk sem kell feltétlenül a nyers összetevőkhöz ragaszkodnunk, készíthetjük tartalmasabb hozzávalókból is. Így az egészséges életmód és a jóllakottság-érzet ellen sem vétünk nagyot.
Hozzávalók
- 20 dkg főtt csirkemell
- 20 dkg rizs
- 10 dkg füstölt főtt sonka
- 10 dkg Pannónia sajt
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál félszáraz bor
- 1 dl tejföl
- 1 db Jonatán alma
- só
- fehérbors
- kicsi porcukor
- mustár
Elkészítés
A rizst kifőzzük. A csirkemellet, sonkát, sajtot kb. egyforma darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel és a borral, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, fehérborssal, porcukorral, mustárral. Összekeverjük a rizst, csirkemellet, sonkát, sajtot, almát, majd ráöntjük a majonézes szószt és jól összeforgatjuk az egészet.
Próbáld ki ezt is: andalúziai rizssaláta!