Almarózsa - Ehető és gyönyörű
Most egy kevesek által ismert desszert következik, az almarózsa. Bár elkészítése nem a legegyszerűbb feladat, de megéri a fáradtságot.
Hozzávalók
- 500 g kész leveles tészta
- 6 db alma
- 5 evőkanál kristálycukor
- 2 csapott teáskanál fahéj
- 1 csapott teáskanál szerecsendió
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 bögre víz
Elkészítés
Az almákat megmossuk, lehámozzuk és félbevágva kimagozzuk. Az almafeleket 2-3 mm-es szeletekre vágjuk. A vizet felforraljuk egy kis cukorral és citromlével, majd beledobjuk az almaszeleteket és addig hagyjuk benne, míg kissé megpuhulnak. Figyeljünk rá, nehogy szétfőzzük a szeleteket. Ha elkészültek, akkor papírtörlőre helyezzük a szeleteket. A cukrot a citromhéjjal, a szerecsendióval és a fahéjjal összekeverjük. A leveles tésztát kinyújtjuk, megszórjuk a fahéjas cukorkeverékkel és ujjnyi csíkokra vágjuk. A csíkokat kirakjuk az almaszeletekkel úgy, hogy kissé fedjék egymást (jobbról balra haladva), majd balról kezdve szorosan felcsavarjuk. Az így kapott rózsákat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és kb. 20 perc alatt 200 fokon kisütjük.
Ha szereted az almát, akkor kóstold meg a rumos almalevest!