Alkoholos kávékülönlegességek
Bemutatunk néhány alkoholos kávékülönlegességet, amely nemcsak nagyon finom, hanem alkoholtartalmának köszönhetően jobb kedvre derít.
Diplomatakávé
Hozzávalók:
2,5 cl presszókávé
5 cl tojáslikőr
tejszínhab
kakaópor a díszítéshez
Elkészítés:
Egy előmelegített pohárba öntsd a tojáslikőrt, majd a tetejére a szűrd rá a kávét. A kávéra kanalazz tejszínhabot, a tetejét pedig díszítsd kakaóporral.
Fekete erdő kávé
Hozzávalók:
2 szem cseresznye
4 cl cseresznyepálinka
1-2 kanál égetett cukor (karamell)
1,5 dl jó erős feketekávé
tejszínhab
csoki forgács a díszítéshez
Elkészítés:
A 2 cseresznyeszemet öntsd le a cseresznyepálinkával, ízesítsd 1-2 kanál karamellel, és az egészet öntsd fel a feketekávéval. Tejszínhabbal és csokireszelékkel díszítheted.
Gesztenyés kávé
Hozzávalók:
4 cl eszpresszó
1 tk forró tej
3 tk gesztenyepüré
1 kis gesztenyedarab
tejszínhab
Elkészítés:
A tejet és a gesztenyepürét keverd össze, majd töltsd egy csészébe és önts hozzá a kávét. A tejszínhabot fújd a tetejére, és gesztenye darabokkal díszítve kínáld.
Café Bailey's
Hozzávalók:
2,5 cl presszókávé
4 cl Bailey's
4 cl tejszín
2 kockacukor
Elkészítés:
Öntsd egy előmelegített pohárba a Bailey's-t, tedd bele a kockacukrokat és a kávé felét, keverd addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezután a kávé másik felét is töltsd hozzá és nagyon óvatosan - hogy ne keveredjenek össze - öntsd a tetejére a tejszínt is.
Irish coffee
Hozzávalók:
1 cl whisky
2 kk cukor
1 dupla kávé
2 ek tejszín
Elkészítés:
Pár nagy, előmelegített pohárba önts 1 cl langyos whiskyt, tegyél hozzá 2 kávéskanál cukrot. A forró kávét (dupla fekete) nagyon óvatosan, úgy öntsd rá, hogy a whiskyvel ne keveredjen. Tetejét díszítsd tejszínhabbal.