Áfonyabomba - Egy gyümölcsös sütemény, aminek nem lehet ellenállni
Diétás, és az ételallergiával küzdők is fogyaszthatják.
Áfonyabomba recept
Mindig nagy fejtörést okoz, mit süssünk, ha vendégeket várunk, főként akkor, ha van, aki fogyókúrázik, esetleg ételallergiával küzd. Szakértőnk, Czanik Balázs mennyei Áfonyabombájából a diétázók és laktózérzékenyek is bátran ehetnek!
Megjelent Czanik Balázs Sütizz és fogyj! című könyve!
Vége az önsanyargatásnak, elérkezett a büntetlen sütizés ideje! Megjelent Czanik Balázs Sütizz és fogyj! című receptkönyve, amely közel félszáz desszertet tartalmaz, olyanokat, amelyeket diétázók is bátran fogyaszthatnak. Az otthon könnyen elkészíthető édességek mindegyike alacsony szénhidráttartalmú, a fehér lisztet és cukrot más alapanyag helyettesíti, sőt a glutén-és laktózérzékenyek is találnak benne megfelelő recepteket. Részletekért kattints ide!
Hozzávalók a piskótához:
- 6 db tojás
- 3 evőkanál eritrit
- 25 dkg őrölt mandula
- pici só
Hozzávalók a krémhez:
- 1,5 bögre fekete áfonya
- 0,5 l kókusztej
- 2 ek kókuszzsír
- 1 tk agar-agar
- 3 evőkanál eritrit
- 1 db kis citrom leve
Elkészítés:
A tojássárgáját verjük fel a cukorral, majd a tojásfehérjét is verjük fel a sóval. Ezután mindkét külön felvert tojást óvatosan forgassuk össze a darált mandulával. Vegyünk elő egy közepes méretű tepsit, béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát - 150 fokos sütőben kb. 30 percig süssük. Míg elkészül, álljunk neki a krémnek: turmixoljuk össze a hozzávalókat, egy fél citrom levét, a felolvasztott kókuszzsírt, az agar-agart és az eritritet. A maradék citromlevet kevés vízzel keverjük el, és ha kész a piskóta, locsoljuk meg vele. A krémet hűtsük körülbelül fél órán át hűtőszekrényben, amíg kicsit besűrűsödik, majd kenjük meg vele az egyik lap piskótát, borítsuk rá óvatosan a másik piskótalapot, végezetül pedig kenjük meg a tortánk tetejét is a krémmel.