Egyszerűbb mint gondolnád - Igazi olasz Margaréta pizza
Könnyen elkészíthető, és garantáltan Olaszországban érzed majd magad!
Margaréta pizza - Hozzávalók:
- ¼ pohár meleg víz
- 1 cs élesztő
- 1 ½ tk cukor
- 3 ½ csésze liszt
- 2 ek só
- ¼ csésze olívaolaj
- paradicsom szósz
- mozzarella
- friss bazsalikom levelek
Elkészítés:
Egy nagy pohába tegyél meleg vizet, öntsd bele az élesztőt, kevergesd el, öntsd hozzá a cukrot, majd azt is keverd össze. Tedd félre, és vegyél elő egy tálat. Szórd bele a lisztet, a sót, keverd össze, ezután önts bele az élesztős vizet, az olívaolajat, majd jó alaposan keverd tészta alapúvá. Ezután gyúrd össze a kezeddel, önts a tálba még olívaolajat, töröld ki a tésztával, megint gyurmázd meg, takard le egy ronggyal és hagyd kelni egy órán keresztül. Ha ez megtörtént, kicsit nyomkodd meg a tésztát, és vágd 8 egyenlő darabra. Alakíts golyókká őket, és tedd félre még 15 percre, de most letakarás nélkül. Amikor ezzel is végeztél, a kezeddel alakíts egyenletes, lapos tésztává, és egy serpenyőben süsd meg mindkét oldalát, akár egy palacsintát. Önts rá paradicsomszószt, egy kanállal egyenletesen oszlasd el a tésztán, szórj rá mozzarellát, ezután tedd be a sütőbe 5 percre. Szórj a kész pizzára friss bazsalikom leveleket, és már eheted is az igazi egészséges, olasz pizzát. Ha úgy érzed segítségre van szükséged, ezzel a videóval már biztosan sikerülni fog: