Áfonyás sajttorta - Recept
Ez az ellenállhatatlan sütemény az áfonya fanyarságának és a túró édes krémességének szerelméből született. Jobbat el sem tudunk képzelni a délutáni kávé mellé. Próbáld ki receptünket!
Hozzávalók
A süteményhez:
- 120 g darált keksz
- 60 g darált dió
- 30 g cukor
- 100 g vaj
A krémhez:
- 540 g natúr krémsajt
- 180 g cukor
- 45 g étkezési keményítő
- 240 ml 20%-os tejföl
- 3 db tojás
- 3 db tojássárgája
- 1 db citrom
A tetejére:
- 100 g áfonya
Elkészítés
Egy nagyjából 22-26 cm átmérőjű csatos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a felesleget levágjuk. A torta aljához ledaráljuk a gabonakekszet, hozzáadjuk a durvára tört diót, a vajat, és a cukrot. Az egészet addig morzsoljuk, míg egységes, finom, morzsás állagot nem kapunk. Az így kapott tésztát a formába tesszük, majd öklünkkel alaposan lenyomogatjuk, áfonyát szórunk rá, majd elkészítjük a krémet. Az összes hozzávalót kimérjük, egy tálba öntjük és alaposan összeturmixoljuk. A formát alaposan becsomagoljuk alufóliába, a széleket felhajtjuk, hogy a forma falát is óvjuk. Beleöntjük a masszát, majd az egészet egy magas peremű tepsibe tesszük. A tepsit 1-2cm magasan feltöltjük vízzel, és 120 fokon kb. 90 perc alatt gőzfürdőben készre sütjük. Akkor megfelelő, ha pudingszerű állagot kapott. Megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl, majd néhány órára betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt szórjuk meg friss áfonyával.
Ezt is ajánljuk: Csokoládés pohárkrém málnával