Adventi puncs házilag - Recept

Nemrég megnyitottak az adventi vásárok, így literszámra ihatunk forralt bort, grogot vagy puncsot, azonban mindig finomabb ha otthon készítjük el. Ehhez a következő receptet ajánljuk.
Hozzávalók
- 1 liter almabor –vagy almalé
- néhány darab fahéj
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1,5 dl méz (lehetőleg akác)
- 2 db citrom felkarikázva
- 1 l ananászlé
- adagonként 1 db fahéjrúd
Elkészítés
Egy nagy, tűzálló lábosban forraljuk fel az almabort, vagy az almalevet. Adjuk hozzá a fahéjat, majd lassú tűzön körülbelül 5percig főzzük. Ezután tegyük bele a maradék hozzávalókat: a szerecsendiót, a mézet, a citromot, az ananászlevet, és a fahéjat. Főzzük még további öt percig. Olyan bögrébe tegyük, amiben jól mutatnak a fahéjrudak, amivel a kész puncsot kevergethetjük.
Ha szereted a puncsot, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Fotó: blumenwerkstatt-neustadt.de
Oldalak
