A vasárnapi ebéd koronázatlan királya: Így készül a tökéletes rántott hús
Ha nincs rántott hús, akkor a vasárnap is elmarad. Legalábbis nálam így működik, hiszen a hétvégi asztalról nem hiányozhat az egyik kedvenc fogásunk. Szeretnéd tudni a tuti tippeket, amivel ropogós bundájú, omlós húst készíthetsz? Akkor feltétlenül olvass tovább a receptért!
Előkészületi tippek
Mivel én általában csirkemellet használok, ezért a kicsivel vastagabb szeleteket át szoktam nyomkodni a kezemmel, hogy a rostok megpuhuljanak. A panír alapanyagainál fontos például, hogy a tojásokat rendesen verjük fel, ne legyen nyúlós és ragadós, a lisztnél pedig finomlisztet használjunk és keverhetünk bele egy kis őrölt borsot, ha pikánsabb ízt szeretnénk adni a bundának. Én mindig saját zsemlemorzsát használok, kiszárítom a zsemléket és ledarálom, és néha ízesítem is, ha van kedvem megspékelem egy kis sajttal, kókuszreszelékkel vagy mandulával.
Hozzávalók (ízlés szerint)
- 50 dkg csirkemell
- olaj
- tojás
- zsemlemorzsa
- finomliszt
- őrölt bors
- só
Elkészítés, panírozás
Elvégezzük a szokásos panírozás folyamatát, a hús szeleteket megforgatjuk a lisztben, tojásban, majd a zsemlemorzsában. A tojásban való forgatásnál ügyeljünk arra, hogy csorgassuk le a felesleget a csirkemellről, és a felesleges zsemlemorzsát is rázzuk le a szeletekről. Ha kész vagyunk, mehet sütésre, bő olajban, kb. 4-4 percre mindkét felével, amíg gyönyörű, aranybarna husikat nem kapunk.
Kész is vagyunk, tálalhatjuk különféle körettel, nálam a tepsis burgonyás kombináció a nyerő, de kedved szerint variálhatod, mindennel tökéletesen passzol. Vasárnap már ki is próbálhatod!
Még több rántott finomságért klikk a következő oldalra!