A spenóttorta, amivel nem hibázhatsz

A spenóttorta könnyen elkészíthető étel, és irtó finom. Amellett, hogy laktató, a vegetáriánus étrend híveinek is tetszeni fog ez a recept.
Spenóttorta
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit spenót vagy fél kiló friss spenótlevél
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg kemény sajt (pl. ementáli)
- 30 dkg dióbél
- fél teáskanál cukor
- só
- 2 dkg vaj vagy 1-2 evőkanál olaj
- 2 dl soványtejföl (12% zsírtartalmú)
- 1 dkg vaj (a forma kikenéséhez)
Elkészítés:
- A friss spenótleveleket áztasd egy tál vízben pár percig, majd tedd szűrőedénybe, és folyó víz alatt mosd át.
- Csöpögtesd le, és tépkedd apró darabokra. Ha mirelit spenóttal dolgozol, olvaszd ki, és öntsd le a levét.
- Ezekután 1-2 percig fonnyaszd meg a spenótot a lábosban elkevert vajon.
- sózd meg, és keverd bele a lereszelt fokhagymát, a zsemlemorzsát, a darabokra vágott dióbelet, a reszelt sajt kétharmadát és a cukrot.
- Vedd le a spenótot a tűzről, és amíg hűl, addig válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét.
- A tojássárgáját keverd hozzá a spenóthoz, a fehérjét pedig robotgép habverővel verd fel kemény habbá, majd forgasd bele a masszába.
- Vajjal kenj ki egy tortaformát vagy egy szögletes tepsit.
- Egyenletesen simítsd bele a masszát a tortaformába, kend meg tejföllel a tetejét, és hintsd meg a félretett reszelt sajttal.
- Mehet a 180 fokos előmelegített sütőbe, ahonnan 30 perc múlva vedd ki.
- Vágd szeletekre a spenóttortát, és paradicsomsalátával vagy szilvabefőttel tálald. Jó étvágyat!
Fotó, lead: 123rf.com
Egy finomság, amit egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád.
Oldalak
