Nap receptje: Fehérrépa leves gyömbérrel, naranccsal
Tegyük ünnepivé a mindennapjainkat egy könnyű tavaszi levessel, amelybe a narancs által egy csipetnyit viszünk a tél ízeiből.
Tegyük ünnepivé a mindennapjainkat egy könnyű tavaszi levessel, amelybe a narancs által egy csipetnyit viszünk a tél ízeiből.
Ma egy olyan levest vettünk elő a nagymama szakácskönyvéből, amelyet könnyedén elkészíthetsz és a siker garantált. Ezentúl gondolj a zöldséglevesre egy kicsit másképp!
Hozzávalók 6 adag leveshez:
- 80 dkg felszeletelt fehérrépa
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 1 szál felszeletelt póréhagyma
- 1,5 liter víz
- 2 szál felkarikázott sárgarépa
- 4 ek. friss, hámozott, reszelt gyömbér
- 2-3 gerezd felaprított fokhagyma
- 1 narancs reszelt héja
- 2,5 dl. narancslé
- 2 teáskanál olivaolaj, só, bors
- Összevágott metélőhagyma a díszítéshez
Elkészítés:
● Az olajat egy nagy lábosban közepes lángon felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a póréhagymát. Majd időnként megkeverve 5 perc alatt üvegesre pároljuk.
● Hozzáadjuk, a fehérrépát, a sárgarépát, a gyömbért, a reszelt narancs héját, a vizet, majd megsózzuk, borsozzuk. Ezután takarékra vesszük és 40 percig fedő alatt gyöngyözve összefőzzük, amíg a zöldségek jól megpuhulnak. (Időnként kevergessük!)
● Ha kellően puhák a hozzávalók, akkor egy mixer segítségével össze turmixoljuk őket. Majd hozzáöntjük a narancslevet.
● Ha túl sűrűnek találjuk, akkor ízlés szerint narancslével illetve vízzel hígítsuk a levest. Ízlés szerint további sóval, borssal fűszerezhetjük.
● 10 percig főzzük, hogy jól összeérjenek az ízek, majd levesestányérokban metélőhagymával díszítve tálaljuk