A legfinomabb répatorta

Ez a finom torta még húsvétra is tökéletes lesz majd. De a legjobb, hogy addig nem kell várni vele, akár most is megcsinálhatod.
Répatorta
A répatorta az egyik személyes kedvencem, nem csak azért mert rendkívül finom, de elég nagy szabadságot ad készítőnek. Tehetünk bele mézet, diót, mandulát, mazsolát, vagy bármilyen aszalt gyümölcsöt tetszés szerint. Én most egy alap torta receptet választottam, amit aztán kedvünk szerint variálhatunk.
Hozzávalók:
25 dkg sárgarépa
20 dkg barnacukor
4 tojás
1 citrom
1 kávéskanál sütőpor
6 dkg liszt
margarin és liszt a forma kikenéséhez
A megtisztított répát finom reszelőn lereszeljük, a citrom héjával, majd habosra keverjük a cukrot 4 tojás sárgájával és adjuk hozzá a répát, a sütőport a citrom levét, a lisztet és a sót -valamint ízlés szerint a mandulát, diót vagy aszalt gyümölcsöket. A tojásfehérjét is verjük habosra, majd óvatosan keverjük bele a cukros tojásos masszába. A tésztát öntsük kikent tortaformába, majd előmelegített sütőben süssük 40-50 percig. Ha kihűlt citrommázzal is leönthetjük, amihez porcukorhoz kell annyi citromlevet önteni, hogy sűrű masszát kapjunk.

























