A bacon kedvelőinek - Sajtos csirkemell őzgerinc formában
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Nem mindennapi főételt mutatunk most be nektek, aminek az elkészítése sem akkora ördöngösség.
Hozzávalók
- 1 csomag bacon szalonna
- 1 közepes csirkemell
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 3 darab tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál tejföl
- Só, bors, vegeta, és petrezselyem zöldje
Elkészítés
Egy őzgerincformát vékony szalonnaszeletekkel úgy bélelünk ki, hogy a végük a forma peremén túllógjon. Összekeverjük a tojást, a lisztet, a tejfölt, és a reszelt sajt felét. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel fűszerezzük. Összekeverjük a sajtos masszával, és beleöntjük a formába. A szalonnavégeket visszahatjuk a masszára úgy, hogy az ne látszódjon ki. Végül a formának ezt a részét alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig alufóliával a tetején sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és így még 10-15 percig sütjük tovább.