7 ok, amiért jó, ha szereted a retket – isteni leves készül belőle

A hónapos retek nem hiányozhat a tavaszi salátáinkból, de vétek lenne csak karikákra vágva fogyasztani.
1. Tele minden jóval
A tavasz első friss zöldsége kitűnő vitamin- és ásványianyag-forrás. A C- és B-vitaminban igen gazdag reteknek jelentős a folsav-, a vas- és káliumtartalma is.
2. Kitűnő immunerősítő
Többek között magas C-vitamin tartalmának köszönhető, hogy a retek remek immunerősítő. Fogyasztásával tehát igenis sokat tehetünk egészségünkért.
3. Remek tisztítószer
A retek egy természetes tisztítószer az emésztőrendszer számára: nagy a szerepe lassan emésztődő élelmiszerek, méreganyagok lebontásában és a máj tisztításában, de segíti a helyes emésztési folyamatokat is, megszünteti a puffadást. Hasznos tudni még e zöldségről, hogy védi a szívet és az érrendszert is, mi több, a daganatok kialakulását is gátolja.