Mindössze 6 hozzávaló, 20 perc, a végeredmény: pikáns olasz paprikás tészta

Egyszerű, gyors és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 40 dkg tészta
- 5 kaliforniai paprika (vegyesen)
- 1 nagy fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 csomag petrezselyem

Elkészítés:
A paprikákat mosd meg, vágd nagyobb darabokra. A hagymát apítsd fel. Tegyél fel egy fazék vizet forrni. Dobd egy mélyebb serpenyőbe a hagymát és a paprikákat, majd nagy lángon kicsit piríts rá. Utána vedd kisebbre a hőfokot, add hozzá a zúzott fokhagymát és a petrezselymet is (a szárát ne!) és lefedve párold 5-8 percig. A forrásban lévő vízbe zúdítsd bele a tésztát (mehet egy egész csomag is, mert garantáltan el fog fogyni!), és bátran sózd! Ne főzd teljesen puhára, legyen fogkemény, vagyis "al dente". Amíg a tészta kifő, a paprikás egyveleget botmixerrel pürésítsd, vagy tedd át mixerbe. Pár kanálnyi főzőlevet adj hozzá és krémesítsd, majd borítsd a leszűrt tésztára és keverd el vele. Tehetst a tetejére egy kis sajtot, de annyira finom ez a szósz, hogy kár elnyomni az ízét.
Tipp: Ha nem kapsz kaliforniai paprikát, használhatsz kápia-, vagy pritaminpaprikát, akár tv paprikával vegyítvre, de legjobb a fent leírt trikolor.
Még két olasz tésztát ajánlunk a következő oldalon!
Fotó: paleoleap.com
Oldalak
