Spenótos-túrós quiche, leveles tésztából, egyszerűen!
A franciák sós lepénye rengeteg ízben készíthető. Mi most egy spenótos-túrós variációt mutatunk, ráadásul gyorsított kivitelben: megspórolva a tészta gyúrását!
Hozzávalók:
- 1 doboz leveles tészta (fagyasztott)
- 40 dkg spenót (fagyasztott is lehet)
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 1 tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A felengedett tésztát nyújtsd ki akkorára, hogy túllógjon a piteformán. Béleld ki vele a formát. A spenótot mosd meg, rázd le a vizet róla és aprítsd fel. Ha fagyasztottat használsz, csöpögtesd le a levét. Tedd egy tálba, add hozzá a túrót, a tojásokat, a tejfölt (kiválthatod 1 dl tejjel, vagy tejszínnel is), a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Alaposan keverd össze, majd öntsd rá a tésztára. 160 fokon 30-35 percig süsd. 20 perc elteltével szórd meg a reszelt sajttal, tedd vissza. Hidegen és melegen is szenzációs!