5 ínycsiklandó szendvicskrém, aminek képtelenség ellenállni
Kenhető finomságok pirítósra, szendvicsbe, mártogatóshoz.
Lencsekrém
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb babérlevél
- só
- bors
- ½ citrom leve
- olaj
Elkészítés:
A lencsekrém gyakorlatilag nem más, mint egy összeturmixolt lencsefőzelék, amihez a felaprított hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az előzőleg beáztatott lencsét. Felöntjük annyi vízzel, hogy jó ujjnyira ellepje, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, a fokhagymát, és puhára főzzük. Ha kész, a lencsét lehűtjük, meglocsoljuk citromlével, majd az egészet összeturmixoljuk.
Csirkemájkrém
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 1 vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek tejföl
- 2 kk majoránna
- só
- bors
- olaj
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A májpástétom alapja tulajdonképpen a resztelt máj. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, levéve a tűzről hozzáadjuk a pirospaprikát, majd visszatéve rádobjuk a megtisztított májat. Amikor az rózsaszínű lesz, meghintjük borssal, majoránnával, így sütjük zsírjára. Ha kész, a májat áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt, sózzuk, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel is, végül krémesre turmixoljuk.
Avokádókrém
Hozzávalók:
- 2 avokádó
- ½ citrom
- só
- bors
Elkészítés:
Az avokádókat félbevágjuk és eltávolítjuk a magjait. Ezután összeturmixoljuk a citrom levével, valamint ízlés szerint sóval és borssal.
Tojáskrém
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 10 dkg vaj
- 2 ek tejföl
- metélőhagyma ízlés szerint
- só
- bors
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd egy tálban villával áttörjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzákanalazzuk a tejfölt és a szobahőmérsékletű vajat, majd összeturmixoljuk. A felaprított metélőhagymát rá is szórhatjuk, de akár a krémbe is keverhetjük.
Lazackrém
Hozzávalók:
- 10 dkg füstöltlazac-konzerv
- 15 dkg vaj
- 2 kk tejföl
- 1 ek majonéz
- ½ citrom leve
- 2 szál metélőhagyma
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A lazachoz adjuk egy tálban a vajat, a tejfölt, a majonézt és hozzácsorgatjuk a citromlevet is, majd az egészet összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, a végén pedig elkeverjük benne a felaprított metélőhagymát is.