3 sonkás fogás húsvétra - Recept
Húsvétkor szinte kötelező sonkát enni, azonban sokaknak fejtörést okoz, hogy milyen fogást készítsünk belőle. Cikkünkben mutatunk remek 3 ötletet!
Almás tormával töltött sonkatekercs
Hozzávalók
- 20-25 szelet füstölt sonkaszelet
- 3 alma
- 1 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- 3 ek ecetes torma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
Tisztítsuk meg az almákat, és reszeljük le, majd tegyük egy nagyobb tálba az aprított petrezselyemmel, a majonézzel, a tejföllel és a tormával. Sózzuk, borsozzuk és keverjük össze őket. Nagyjából 30 percre tegyük hűtőbe. Ha ez megvan, a sonkaszeleteket terítsük ki, töltsük meg az almás-tormás masszával és tekerjük fel őket. Pirítós kenyérrel vagy magában kínáljuk.