Főszerepben az alma: 3 fenséges étel az ősz kedvenc gyümölcsével
Receptek a levestől a desszertig.
Joghurtos almaleves
Hozzávalók:
- 5-6 nagyobb alma
- 1 l víz
- ½ rúd fahéj
- 4 szem szegfűszeg
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl joghurt
- méz ízlés szerint
Elkészítés:
A meghámozott, felkockázott almát egy kis fazékban feltesszük főni a fahéjjal és a szegfűszeggel. Ha felforrt a víz, elkeverjük benne a vaníliás cukrot, majd a levest levesszük a tűzről. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a joghurtot, belecsorgatjuk a mézet és – kivéve belőle a fahéjat és a szegfűszeget – megturmixoljuk úgy, hogy egy kicsit sűrűbb legyen, de azért maradjanak is benne almadarabok. Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.