Ünnepi pezsgés: három mennyei pezsgős sütemény
Az ünnepek már itt vannak a sarkon, a Télapó is felhúzta a téli gumikat Rudolfra, a karácsony már integet, és a szilveszter is alig várja, hogy megadjuk a módját. A különleges alkalmakhoz viszont különleges sütemény dukál. Hoztam Neked három szuper pezsgős édességet, amivel én is felpezsdítem az ünnepi menüm!
Pezsgős csokoládémousse
Hozzávalók
- 1 csésze csokireszelék
- 3 evőkanál sótlan vaj
- 5 evőkanál pezsgő
- 3 tojássárgája
- 1/3 csésze cukor
- 3/4 csésze tejszín
- 1 evőkanál málnadzsem
Elkészítés
A csokireszeléket, a vajat és két és fél evőkanál pezsgőt egy hőálló tálba tesszük, majd egy lábas gőzölgő, forró víz felett addig kevergetjük, amíg a csoki meg nem olvad, és a krém össze nem áll, majd hagyjuk, hogy kihűljön. Egy másik tálban (szintén hőálló), ugyanígy gőz felett keverjük el a tojássárgáját a cukorral, és a maradék pezsgővel (kb. 5 perc alatt), majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a csokoládé masszához és várjuk meg, hogy szobahőmérsékletű legyen. A tejszínt habbá verjük, aztán negyed részét hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt odafigyelve összekeverjük a csokoládékrémmel, majd poharakba kanalazzuk (vagy bármilyen más kisebb tálaló edénybe, akár kehelybe) és lehűtjük.
A díszítéshez
A félretett tejszínhez adjuk hozzá a málnadzsemet, és felszolgálás előtt díszítsük vele a csokis finomságot.
Cikkünk a következő oldalon folytatódik!