Hűsítő finomság - Hideg őszibarackleves a forró napokra
A meleg nyári napokra nincs is jobb, mint egy jól behűtött gyümölcsleves. Ilyen ez az alábbi recept is, amelyhez csupán néhány őszibarackra és még pár hozzávalóra lesz szükségünk.
Hozzávalók
- 50 dkg őszibarack
- ½ liter őszibaracklé
- 1dl tejszín
- ½ citrom leve
- 1 evőkanál cukor
Elkészítése
Az őszibarack héját lehúzzuk és a magját kiszedjük, ezután felkockázzuk a barackokat. Az őszibaracklevet és a feldarabolt gyümölcsöt alaposan összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is, végül pedig az egészet rakjuk be a hűtőbe, hogy alaposan lehűljön. Tálalás előtt, adhatunk még hozzá cukrot vagy egy kevés citromlevet is, de akár egy kevés tejszínhabbal is fokozhatjuk az élvezeteket.