Lifestyle

Soha többé nem dobod ki a vöröshagyma héját: nem hiszed el, mennyi mindenre hasznos

A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.

Hasznunkra válik

Minden magyar háztartásban található jó pár fej vöröshagyma, hiszen egy ősrégi konyhai alapanyagról van szó, amely a főtt és sült ételeink egyik legkedveltebb fűszerezője – elsősorban levesek, főzelékek, húsételek ízesítésére használjuk, no meg persze pörkölt sem létezne nélküle, de önálló fogásokat is készíthetünk belőle. Rendkívül sokoldalú zöldség, amely áldásos hatásairól is ismert: tele van tápanyaggal, jót tesz a szívnek, gazdag antioxidánsban, antibakteriális hatású, erősíti a csontokat, emellett csökkenti a vércukorszintet. Héja azonban kivétel nélkül mindig a kukában végzi, ami valójában óriási hiba, ugyanis számos módon lehet a hasznunkra. Részletek a galériában!

A hagymahéj gazdag vitaminokban és antioxidánsokban, éppen ezért a szervezet méregtelenítéséhez nyugodtan készíthetünk belőle teát. Tegyük egy kancsóba a megtisztított héjat, öntsük le forró vízzel, fedjük le és hagyjuk 15 percig gőzölögni, majd öntsük le a kiázott héjról az elkészült teát.
Kattints a további képekért!

Vajon népi hiedelem vagy valóság, hogy a megmaradt hagyma mérgező? Dobjuk ki vagy rakjuk el későbbre? Cikkünkből most kiderül!

Leadfotó: 123rf

Forrás: Bors

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Nincs is jobb, mint a friss gyümölcs és zöldségtermés a saját kertünkből és a ragyogó virágok, ehhez azonban érdemes elvégezni az alábbi feladatok mindegyikét még a hónap elején.
Fashion&Beauty
A nyár gyorsan közeledik, és ezzel együtt az új divattrendek is megérkeznek. Fedezd fel a 2024-es nyár legizgalmasabb outfitjeit, amelyek garantáltan feldobják a ruhatáradat!
Lifestyle
Vitathatatlan, hogy a kávé és a kesudió ízkombinációja nagyszerű tud lenni, ám a szakemberek azt tanácsolják, inkább kerüljük el.