Tervezz, szervezz, fagyassz, spájzolj - Sajnos annak ellenére, hogy egyre népszerűbb a vegán táplálkozás, nem mindenhol tudnak enni azok, akik ezt az életmódot választják. Arról nem beszélve, hogy a feldolgozott, előre elkészített vegán élelmiszerek sem feltétlenül egészségesek, így ebben az esetben is fontos az, hogy figyeljünk az alapanyagokra és az összetevőkre. Sok készétel tartalmaz hozzáadott cukrot, tartósítószert, ízfokozókat, valamint telített zsírsavakat egyaránt. A legjobb megoldás ebben az esetben is a főzés/sütés. Tervezzük meg előre, hogy melyik nap mit eszünk, készítsünk nagyobb adagokat, majd fagyasszuk le előre. Szerencsére ezek a növényi alapú élelmiszerek kevésbé romlandóak, mint az állati eredetű táplálékok, ám a gomba és a rizs esetében figyeljünk oda, hiszen hamar elszaporodhatnak rajtuk a baktériumok.
Fotó: 123RF
Tervezz, szervezz, fagyassz, spájzolj - Sajnos annak ellenére, hogy egyre népszerűbb a vegán táplálkozás, nem mindenhol tudnak enni azok, akik ezt az életmódot választják. Arról nem beszélve, hogy a feldolgozott, előre elkészített vegán élelmiszerek sem feltétlenül egészségesek, így ebben az esetben is fontos az, hogy figyeljünk az alapanyagokra és az összetevőkre. Sok készétel tartalmaz hozzáadott cukrot, tartósítószert, ízfokozókat, valamint telített zsírsavakat egyaránt. A legjobb megoldás ebben az esetben is a főzés/sütés. Tervezzük meg előre, hogy melyik nap mit eszünk, készítsünk nagyobb adagokat, majd fagyasszuk le előre. Szerencsére ezek a növényi alapú élelmiszerek kevésbé romlandóak, mint az állati eredetű táplálékok, ám a gomba és a rizs esetében figyeljünk oda, hiszen hamar elszaporodhatnak rajtuk a baktériumok.