Vásárlásra fel! Augusztusi újdonságok a boltok polcairól
Az elmúlt hetekben is számos újdonság került a boltok polcaira, amelyek megérdemlik a figyelmet. Különleges kulacsok, papirusz fűszerpapír, vezeték nélküli hangszórók és egy regeneráló lábkrém, de ismerkedjünk meg velük közelebbről is!
EQUA kulacsok
Az EQUA elnevezés két szóból ered: eco és aqua. A két szó összefonódásából megkapjuk az EQUA nevet, amely tökéletesen tükrözi a cég filozófiáját: a környezettudatosság hangsúlyozását, az emberek szemének felnyitását az aktív, környezettel harmóniában való életmódot.
Az EQUA kulacsok minőségi Eastman Tritanból készülnek – ez egy biológialig lebomló, egészségre ártalmatlan anyag. A termék nem tartalmazza az ártalmas BPA (biszfenol A) vegyületet, ami egy veszélyes kémiai anyag, mely a hagyományos palackokban és kulacsokban megtalálható. A BPA vegyület reakcióba léphet a benne tárolt folyadékkal, így könnyedén okozhat hormonális zavarokat, különbözo allergiát. Legsúlyosabb esetben akár prosztata- és emlorák kialakulásához is vezethet.
Az EQUA kulacsot nyugodtan tisztíthatod mosogatógépben káros következmény nélkül, de csak enyhe mosószeres tisztítással. Az EQUA kulacsok különféle forró italok mint a tea, kávé vagy forró csokoládé tárolására is alkalmasak, mivel a kíváló anyagminoségnek köszönhetoen akár 100 °C-ig is hoállóak.
Maggi szaftos csirke steak alap és papirusz fűszerpapír
A sütéshez használt „Papirusz” titkos receptje a Maggi németországi Culinarium fejlesztőkonyhájában született meg. A Maggi nemzetközi szakemberei hosszas kísérletezés után itt alakították ki a kevés olajpermettel és ízletes fűszerekkel bevont préselt sütőpapírt, amelynek segítségével 10 perc alatt puha és szaftos csirkemell kerülhet tányérunkra.
A fűszerpapír használatakor nincs más teendőnk, mint a papírba helyezni a megtisztított, ujjnyi vastagságú csirkemell szeleteket, és a felhevített serpenyőben oldalanként 5 percig sütni. Így mindössze 10 perc alatt szaftos, omlós sült szeleteket kapunk. A Papirusz fűszerei ízüket és színüket is megőrzik a megfelelő sütés során, így az elkészített étel nem csupán ízletes, de gusztusos is lesz.
A konyhatechnológiai újítás nagy előnye, hogy a papír nem ragad, közvetlenül a serpenyőbe helyezhető és semmilyen hozzáadott olaj vagy zsír nem szükséges a használatakor. Így ebédünk sokkal könnyebb lesz, mint a hagyományosan, bő olajban készített húsételek, hiszen mentes lesz a felesleges zsiradékoktól. A mosogatással sem lesz sok gondunk, mivel a serpenyő tisztítása is gyerekjáték a fűszerpapír használata után.
A Maggi szaftos csirke steak alap fokhagymás és kerti fűszeres ízekben kapható májustól a boltokban.