Imádod jól megsózni az ételeket? Jobb, ha inkább búcsút intesz ennek a szokásnak: felsorolni is nehéz, mennyit ártasz magadnak vele
A só igazán pozitívan hathat szervezetünkre, ám ha nem megfelelő mennyiségben fogyasztjuk, akkor könnyen az ellenkező hatást válthatjuk ki.
Vigyázz vele!
A só, másnéven nátrium-klorid közismert módon az emberi test számára létfontosságú tápanyag, hiszen nagy szerepe van a szervezet folyadék háztartásának szabályozásában, valamint az ideg- és izomműködésben is. A szakértők szerint 1 teáskanálnyi mennyiség bőven elég lenne számunkra, csak ezzel az az egy gond van, hogy fogalmunk sincs, hogy az étterembe mennyi sót tesznek az ebédünkbe, a fűszerek is tele vannak, sőt még az ásványvizekben is található minimális mennyiség. Galériánkban eláruljuk, milyen bajok származhatnak abból, ha túlzásba visszük a sófogyasztást:
Vannak olyan ínycsiklandozó ételek és italok, amiket mindannyian szeretünk fogyasztani, ám ha jót akarunk magunknak - és a diétánknak - este 6 után inkább jobb, ha még eszünkbe sem jutnak.