A sárga, narancssárga és barna színért a banánban és a sárgarépában is megtalálható karotinoidok felelősek. Az antociánok megtalálhatók például a cseresznyében, meggyben és áfonyában, és a vörös szín kialakulásáért felelősek. Az adott fa fajtájától függően, egyik-másik hatóanyagból több van jelen, ez okozza, hogy míg a levelek egy része megsárgul, a többi vörösre színeződik. A hőmérséklet és a talajviszonyok szintén szerepet játszanak a folyamatban.
Színfelelősök
A sárga, narancssárga és barna színért a banánban és a sárgarépában is megtalálható karotinoidok felelősek. Az antociánok megtalálhatók például a cseresznyében, meggyben és áfonyában, és a vörös szín kialakulásáért felelősek. Az adott fa fajtájától függően, egyik-másik hatóanyagból több van jelen, ez okozza, hogy míg a levelek egy része megsárgul, a többi vörösre színeződik. A hőmérséklet és a talajviszonyok szintén szerepet játszanak a folyamatban.