Nem csak az íze miatt érdemes csemegézni: ez történik a testeddel, ha mostantól minden nap eszel tökmagot
A tökmag sokak által kedvelt nassolnivaló, ráadásul nemcsak az íze miatt ajánlott fogyasztani, hanem azért is, mert rendkívül jó hatással van az egészségre.
Apró csemege
Hamarosan beköszönt az ősz, ezzel együtt pedig megjön a tökszezon is, ami több szempontból is remek hír, hiszen kedvünkre csemegézhetjük a friss tökmagokat. Persze a legtöbben főként finom íze miatt fogyasztják az apró rágcsálnivalót, azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy hihetetlenül sok jótékony hatása van a szervezetre, amiket a tudomány is elismer: gazdag antioxidánsokban, például flavonoidokban és fenolsavakban, valamint kis mennyiségben tartalmaz E-vitamint és karotinoidokat is. Galériánkban eláruljuk, miért tanácsos minél több tökmagot majszolni az őszi hónapokban:
A táplálkozási szakértő szerint létezik egy méltatlanul elfeledett, legalábbis kevésbé népszerű zöldség, melynek több a jótékony hatása szervezetünkre nézve, mint gondolnánk, sokan pedig még csak nem is tudnak erről, valamint egyik legjobb tulajdonságáról.