Lifestyle

Soha ne öntsd ki a tojás főzővizét: elképesztő, mit tapasztalsz majd, ha erre használod!

Bár elsőre bizarrnak tűnhet, hogy megtartsd azt a vizet, amiben a tojásokat főzted, ha megtudod, mire képes ez a folyadék, te sem fogod soha többet kiönteni!

Nem egy újabb konyhai praktikáról van szó

Mint ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, a tészta főzővizét nem érdemes a lefolyóba önteni, helyette jobban tesszük, ha lefagyasztjuk. Ezzel a titkos összetevővel ugyanis javíthatunk ételeink minőségén azáltal, hogy felengedve a keményítőben gazdag főzővíz-jégkockákat sűríthetjük a különböző szószokat, melynek köszönhetően ízletesebb és krémesebb mártást kapunk vaj vagy tejszín felhasználása nélkül. Erről a konyhai praktikáról sokan mégcsak nem is hallottak, ahogyan valószínűleg a tojás főzővizének érdekes felhasználásáról sem, pedig bizony ennek a lének sem kell landolnia a lefolyóban. Hogy miért, azt galériánkból megtudhatod!

Mint ahogyan a Mirror is írja, a tojás főzővizét érdemes megtartani, mert egy igencsak értékes folyadékról van szó, ami lehűtve csodákat művelhet, de nem a konyhában.
Kattints a további képekért!

Bár sokan egyből kihajítják a szemetesbe a mosogatószivacsot, ha az már agyon van használva, és nem alkalmas többé az edények megfelelő tisztításához és súrolásához, egy kertész most mégis azt javasolja, hogy ne dobjuk ki a szivacsot, mert aranyat ér növényeink szempontjából.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az uborkasaláta mindig remek kísérője az ebédnek, főleg a nyári hónapokban, de ha azt szeretnénk, hogy a szokásosnál is finomabb legyen, érdemes megbolondítani egy extra hozzávalóval.
Sztárok
Jákob Zoltán milliárdjai természetesen már a Nagy Ő forgatása előtt is megvoltak. A celebvilágba akkor lépett be, amikor csatlakozott a TV2 műsorához.
Utazás
Völgyesi Gabi hátrahagyta Magyarországot, hogy belekóstoljon kicsit az amerikai kultúrába. Most elmondta itthon, hogy miket tapasztalt.