Soha ne öntsd ki a tojás főzővizét: elképesztő, mit tapasztalsz majd, ha erre használod!

Bár elsőre bizarrnak tűnhet, hogy megtartsd azt a vizet, amiben a tojásokat főzted, ha megtudod, mire képes ez a folyadék, te sem fogod soha többet kiönteni!
Nem egy újabb konyhai praktikáról van szó
Mint ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, a tészta főzővizét nem érdemes a lefolyóba önteni, helyette jobban tesszük, ha lefagyasztjuk. Ezzel a titkos összetevővel ugyanis javíthatunk ételeink minőségén azáltal, hogy felengedve a keményítőben gazdag főzővíz-jégkockákat sűríthetjük a különböző szószokat, melynek köszönhetően ízletesebb és krémesebb mártást kapunk vaj vagy tejszín felhasználása nélkül. Erről a konyhai praktikáról sokan mégcsak nem is hallottak, ahogyan valószínűleg a tojás főzővizének érdekes felhasználásáról sem, pedig bizony ennek a lének sem kell landolnia a lefolyóban. Hogy miért, azt galériánkból megtudhatod!
Bár sokan egyből kihajítják a szemetesbe a mosogatószivacsot, ha az már agyon van használva, és nem alkalmas többé az edények megfelelő tisztításához és súrolásához, egy kertész most mégis azt javasolja, hogy ne dobjuk ki a szivacsot, mert aranyat ér növényeink szempontjából.
Leadfotó: 123rf
Oldalak

This is a modal window.