Ezzel a trükkel pillanatok alatt kifő a tészta: egyetlen dologra lesz szükséged, hogy gyorsabban felforrjon a víz

Gondoltad volna, hogy a tésztafőzés folyamatát simán felgyorsíthatod, és ehhez csupán egy apróságon kell változtatnod a bevett rutinodban? Nos, cikkünkben most elárulhatod, mi a szupergyors tésztafőzés titka!
Próbáltad már így?
Vannak napok, amikor egyszerűen nincs időnk egy háromfogásos ebédet vagy vacsorát főzni, csak gyorsan szeretnénk összedobni egy finomságot, hogy mégis meleg étel kerüljön az asztalra. Az emberek többségének ilyenkor egy ínycsiklandó tésztára esik a választása, hiszen a boltban kaphatók már előre elkészített szószok, amiket elég csak gyorsan felforralni, és ráönteni a kifőtt tésztára, de mi magunk is pillanatok alatt készíthetünk egy tejszínes vagy épp paradicsomos mártást a spagettire vagy bármilyen más típusú tésztára. A tészta kifőzése azonban így is hosszú perceket vesz igénybe, főleg azért, mert a bőséges víz csak nehezen és nagysokára forr fel. Szerencsére azonban ezt a folyamatot is felgyorsíthatjuk, és csupán egy dologra van hozzá szükségünk, ami minden bizonnyal a te konyhádban is megtalálható már alapból. Galériánkban olvashatod a részleteket!
A tarhonya a magyarok egyik legkedveltebb körete, ami jól passzol húsos és zöldséges ragukhoz, de akár levesbetétként is megállja a helyét. Előfordul azonban, hogy valami oknál fogva mindig összeragad a végén, ezzel nem kevés bosszúságot okozva; cikkünkben most eláruljuk, milyen trükkel segíthetünk ezen a problémán!
Leadfotó: 123rf
Oldalak
