De van még valami: elvileg nem csapvizet kellene használni a teafőzés során, hanem szűrt vizet, ugyanis előbbi esetében hab képződik a tea tetején, mert az ízmolekulák reakcióba lépnek a vízben lévő kalciummal. A szűrt víz azonban csökkenti a víz kalcium és magnézium tartalmát, így csak a tea finom aromája marad egyéb ízek helyett. Fontos továbbá az is, hogy a filtert 5 percig áztassuk a vízbe, hogy az aromák még intenzívebbek legyenek, az antioxidánsok pedig kioldódjanak a teából.
4/4
Fotó: Pinterest
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
De van még valami: elvileg nem csapvizet kellene használni a teafőzés során, hanem szűrt vizet, ugyanis előbbi esetében hab képződik a tea tetején, mert az ízmolekulák reakcióba lépnek a vízben lévő kalciummal. A szűrt víz azonban csökkenti a víz kalcium és magnézium tartalmát, így csak a tea finom aromája marad egyéb ízek helyett. Fontos továbbá az is, hogy a filtert 5 percig áztassuk a vízbe, hogy az aromák még intenzívebbek legyenek, az antioxidánsok pedig kioldódjanak a teából.