Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul főzted a teát: kiderült, hogy kell helyesen elkészíteni a forró italt
Az egész életünket tévedésnek érezzük most, hogy megtudtuk, valójában mennyi mindenre is kell odafigyelni a teakészítés során.
A tökéletes tea titka
Kétféle ember létezik: van, aki a kávéra, míg mások a teára esküsznek. Mindkettő élénkítő hatással bír (habár nem mindegyik tea tartalmaz koffeint), és annyi féléből válogathatunk ma már kedvünkre, hogy szinte biztos, hogy mindenki megtalálja a maga kedvencét. A legtöbb ember „szezonális teafogyasztó”, hiszen nem mindenki issza a forró nedűt minden egyes nap: vannak olyanok, akik csak a hideg téli hónapokban szürcsölik, hogy hazaérve egy hosszú, fárasztó nap után átmelegedjenek tőle, és bekuckózzanak a tévé vagy egy jó könyv mellé a finom ital társaságában. Lényeg a lényeg, azt mindenki tudja, hogy a tea elkészítése nem egy bonyolult folyamat, főleg hogy ma már a legtöbb típus filteres verzióban kapható, ami még inkább megkönnyíti a folyamatot. Igen ám, de egy szakértőnek számító tudósnak hála kiderült, hogy valószínűleg mindenki rosszul főzte otthon a teát ezidáig: galériánkban eláruljuk, milyen hibákat vétettél minden bizonnyal te is, és hogy hogyan is kéne helyesen elkészíteni az italt, hogy a végeredmény tökéletes legyen.
Nem a vágódeszkán, nem a pulton, és nem is a mosogatóban vagy a csaptelepen van a legtöbb rejtett szennyeződés és baktérium. A megoldás egy olyan hely, amire szinte biztos, hogy nem gondolnál.