Remélhetőleg nem vettél ilyen szaloncukrot Magyarországon – alaposan megbukott a teszteken ez az édesség

Szaloncukrok tekintetében óriási a választék Magyarországon, de vannak rosszabb minőségűek is.
Az Auchan néhány terméke nem szerepelt túl jól
A szaloncukor ugyebár egy hagyományos magyar édesség, amelyet karácsonykor a fa díszítésére használnak. Bár ez sok helyen már kezd kimenni a divatból, így van háztartás, ahol csak kínáló tálba teszik, és nasiként kínálják.
A szaloncukor ősét, a fondant-cukrot, a franciák készítették el először a 14. században. Ez egy felfőzött cukoroldatból készült, puha, kikristályosodott massza volt. A 19. század elején német cukorművesek hozták be Magyarországra, ahol népszerű karácsonyi édességgé, és a fa csillogó díszévé vált.
Magyarországon már kezdenek rászokni arra az emberek, hogy kevesebb szaloncukrot vesznek, de inkább jobb minőségűt. A galériánkban megtudhatod, hogy melyik szaloncukrot nem érdemes a kosaradba tenni.
Három különböző szaloncukrot érint a visszahívás.