Eddig mindenki rosszul csinálta: így kell valójában helyesen használni a sütőpapírt, hogy ne ragadjon rá a tésztára
Bár sok ember azt gondolja, hogy a sütőpapírt nem lehet rosszul használni, tévednek: bármennyire egyszerűnek és elronthatatlannak tűnik ugyanis az alkalmazása, néhányan még így is helytelenül teszik a tepsibe.
Te vajon jól csináltad eddig?
A sütőpapír ma már szinte minden háztartásban megtalálható, nem véletlenül, hiszen egy igazán hasznos találmányról van szó, amely megkönnyíti a dolgunkat a konyhában. Segítségével nem ragadnak a tepsibe és a tortaformába a sütést igénylő finomságok, de előnyei közé tartozik az is, hogy kevesebbet kell mosogatni, miután elkészültünk a piskótákkal, kenyerekkel. Igen ám, de sokszor előfordul, hogy miközben épp próbáljuk kibélelni a sütőformát, a papír összeugrik, és nem simul megfelelően a tepsibe. Ez azért van, mert helytelenül használjuk a sütőpapírt - szerencsére azonban létezik egy olyan trükk, mellyel megkönnyíthetjük a folyamatot, és ezt a konyhai praktikát alkalmazva nem kell többé azon agyalnunk, hogyan tarthatjuk a helyén a papírt, ami ezentúl nem fog ráragadni a tésztára. Galériánkban olvashatod a részleteket!
Az étkezés időzítése és az élelmiszerek megfelelő fogyasztása fontos szerepet játszik emésztőrendszerünk egészségének fenntartásában, ezért egyáltalán nem mindegy, mit mikor is fogyasztunk pontosan.
Leadfotó: 123rf